Nimble

  1. Home
  2. Docs
  3. Nimble
  4. Plugins en Integratie
  5. Nimble in combinatie met softphone applicaties

Nimble in combinatie met softphone applicaties

Nimble biedt integratiemogelijkheden met verschillende softphones, waaronder WebEx en HIPIN van RoutIT. Zodoende kan de agent het gesprek bedienen zonder te hoeven wisselen tussen Nimble en de software van de derde partij.

Om deze integratie te configureren, gaat een agent naar de instellingen in Nimble via het tabblad “Instellingen” in de navigatiebalk. Vervolgens wordt het instellingendialoog geopend door op de knop “Applicatie” te klikken.

Binnen het dialoogvenster gaat de agent naar het gedeelte “Integraties”. Hier kan de agent kiezen welke┬áintegratie moet plaatsvinden.

Er zijn verschillende keuzes:

AutodetectieStandaard staat Nimble ingesteld op autodetectie. Dit houdt in dat Nimble bij het opstarten controleert of de eerder genoemde applicaties al draaien. Als een van deze applicaties actief is, wordt automatisch de bijbehorende integratie geselecteerd.
Broadsoft CTIDit is een optie waarbij geen enkele integratie met derde partij software plaatsvindt. Nimble zal dan geen integratie uitvoeren en zelfstandig opereren.
Rout-IT HIPINWanneer de agent gebruik maakt van HIPIN van Rout-IT, kan deze integratie gekozen worden.
Cisco WebExIndien Cisco WebEx gebruikt wordt door de agent, kan deze optie gekozen worden.

Na het selecteren van de integratie moet de agent op “Opslaan” klikken om de integratie op te slaan. Hierna is een herstart van de applicatie benodigd. Deze actie is eenmalig.

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?